Kérjük, figyelmesen olvasd el az alábbi szerződést, és csak abban az esetben adjál le rendelést, amennyiben annak minden pontjával egyetértesz.

Utolsó frissítés dátuma: 2020.04.14

Bevezetés

Az alábbi részletezett Általános Szerződési Feltételek kizárólag az egymással kölcsönös szerződésben álló felekre vonatkozik. Egyrészről a földanyakincsei.hu honlap felhasználóira (a továbbiakban „Vevő”), másrészről a földanyakincsei.hu honlap üzemeltetőjére (a továbbiakban Eladó”).

Borgulya Gizella e.v.

Székhelye: 2645 Nagyoroszi, Bajcsy-Zsilinszky út 46.

adószám: 67591705-1-32

képviselő: Borgulya Gizella

Tárhely szolgáltatója: MikroVPS Kft.

Székhely:

9985 Felsőszölnök
Hármashatár út 33.

Adószám: 25189861-2-18

E-mail cím: info@mikrovps.net

Kizárólag az itt említett Általános Szerződési Feltételek érvényesek és minden más feltétel helyébe lépnek, kivéve kivételes előzetesen bejelentett, vagy írott módosítás esetén. Az Eladónak jogában áll esetenként az alábbi Általános Szerződés Feltételeket módosítani, így minden vásárlás előtt újra el kell olvasni a földanykincsei.hu honlap általános feltételeit. Ezek a módosítások az interneten való megjelenés pillanatától érvényesek és nem alkalmazhatóak a korábban megkötött szerződésekre. A honlapon leadott minden rendelésre a leadásának dátumán érvényben lévő Általános Szerződési Feltételek érvényesek. Érvényesített rendelés esetén a Vevő az itt elolvasott feltételeket feltétel nélkül elfogadja.

Rendelés / rendelés érvényes lemondása

Az alábbi rendelési forma áll a Vevő rendelkezésére:

Interneten keresztül a földanykincsei.hu honlapon, éjjel-nappal a hét minden napján.

Beérkezett megrendelést e-mailben visszaigazoljuk.

A rendelés érvényes módosítása és/vagy lemondása:

Vevőnek a rendelését a visszaigazolt leadás napját követő napon 10 óráig van lehetősége lemondani vagy módosítani a borgulyagizella@gmail.com e-mail címen, amennyiben időközben a Vevő rendelése nem került átadásra a futárszolgálatnak.

Termékinformáció

Eladó mindent megtesz a termékek alapvető tulajdonságainak minél hitelesebb feltüntetése érdekében. Ennek módja a termék paramétereinek a valóságnak megfelelő leírása, illetve a termékről készült fényképek, melyek lehetőség szerint a gyártó saját fotói

Árak

A honlapon feltüntetett eladási árak Forintban vannak megadva, és tartalmazzák az általános forgalmi adót (ÁFA), viszont szállítási költség nélkül értendőek. Az esetleges szállítási költségek a Vevőt terhelik és a rendelés végén a számlázáskor a kiválasztott termékek többlet költségeként szerepelnek.

Az Eladó az árváltoztatás jogát fenntartja, rendeléskor azt az árat vesszük figyelembe, amely a rendelés pillanatában a honlapon szerepel.

Rendelkezésre állás

Megrendelését a honlapon közölt szállítási határidőn belül teljesítjük. A webáruházban feltüntetett termékek elérhetőek saját raktárunkban. A vállalt szállítási határidő minden termék esetében 7 nap, azaz hétfői rendelés leadás esetén legkésőbb a következő hétfőn, futárral történő kiszállítás esetén.

Az Eladó törekszik a termékek mielőbbi kiszállítására. A termékek szállítási határideje egyéb szállítási módok választása esetén eltérhet jelen ÁSZF-ben az alábbi táblázatban részletezett módon.

Szállítási mód Futár GLS csomagpont Személyes átvétel

Csomag összeállításának napja legkésőbb a 2. nap legkésőbb 2. nap –

Szállítmányozónak történő átadás napja legkésőbb a 3. nap Legkésőbb a 3. nap –

Vevőhöz való megérkezés napja legkésőbb az 7. nap Legkésőbb az 7. nap Átvehető a megrendeléstől számítva egy hétig.

Eladó mindent megtesz annak érdekében, hogy a fenti szállítási határidőket betartsa. Mindazonáltal nem tudunk felelősséget vállalni a szállítás során történő, a szállítási szerződésen kívül álló harmadik fél, a Vevő vagy egy előre nem látható és kivédhetetlen ok által okozott késedelemnek, illetve a csomag elvesztésének következményeiért.

Szállítási módok és díjak

Vevőnek a rendelés leadásakor lehetősége van kiválasztani a kiszállítás módját.

A) Személyes átvétel

Személyes átvétel esetén a szállítási díj 0 Ft. Személyes átvétel kiválasztása esetén az Eladó e-mailes értesítést küld, mely időponttól vehető át személyesen a megrendelt termék. Személyes átvételre az alábbi helyszínen van lehetőség:

Előre egyeztetést követően: 2645 Nagyoroszi Bajcsy-Zsilinszky út 46.

B) GLS Futárszolgálat

Futárszolgálat választása esetén 12.000 Ft alatti megrendelések esetén utánvétes fizetéssel a futárszolgálatos kézbesítés díja 1190 Ft, amely magában foglalja a csomagolás, a kiszállítás és az utánvétel költségét. A bankkártyás és az átutalásos fizetési mód választása esetén 12.000 Ft alatti megrendelések esetében a szállítási díj 1090 Ft.

Futárszolgálat választása esetén, amennyiben a megrendelés bruttó értéke eléri a 12.000 Ft-ot, a szállítási díj 0 Ft.

A Futárszolgálatos kézbesítési mód esetén a Vevő védőcsomagolásban (védőfóliás borítékben, vagy kartondobozban) kapja kézhez a megrendelt termékeket. A kiszállítás minden esetben a megrendelés leadásakor megadott címre történik (kivéve, ha a cím módosításáról a Vevő legkésőbb a csomag futárnak való átadását megelőzően nyilatkozik).

A futárszolgálat e-mailben értesíti a vevőt a másnapi szállításról. A kiszállítási kísérlet meghiúsulása esetén e-mailes értesítés kerül kiküldésre a címzetteknek.

2. Fizetési módok

Eladó 4 féle fizetési módot kínál:

A) Banki átutalásos fizetés (előre utalás)

Vevő a rendelését követően internet bankján keresztül vagy a számlavezető bankjánál helyben átutalja a rendelt termék(ek) + a fentiekben megjelölt átalány szállítási díjat Eladó bankszámlájára. A közleményben kérjük feltüntetni a rendelés számát.

Cég neve: Borgulya Gizella e.v.

Bankszámlaszám: Erste Bank 11600006-00000000-76731648

Megjegyzés rovat: Kérjük, tüntesse fel a rendelés számát!

Egy rendelés akkor számít kifizetettnek, amikor a rendelés ellenértéke beérkezett számlánkra.

Amennyiben Vevő ezt a fizetési módot választja, úgy a rendelés leadásától számított 8 munkanapon belül van lehetősége a tranzakció lebonyolítására, ellenkező esetben a 9. munkanapon a rendelés lemondottnak minősül és törlésre kerül.

B) Utánvét

Vevő (Címzett) a csomag átvételekor fizeti ki a megrendelt termék(ek) + a fentiekben megjelölt postai és szállítási díjak együttes összegét a futár kezéhez. Az utánvétnek külön díja nincs, mely a Vevőt terhelné.

C) Készpénz

Készpénzes fizetésre egyes személyes átvételt választó Vevőnek van módja a átvételkor.

D) bankkártyás fizetés

Online bankkártyás fizetés a rendszerén keresztül.

A szolgáltató megnevezése:

A szolgáltató székhelye:

A szolgáltató telefonszáma:

A szolgáltató e-mail címe:

Elállási jog

A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. Kormányrendelet (rendelet) alapján úgynevezett elállási jog (a termék visszaküldésének joga, visszaküldési garancia) illeti meg a Vevőt. Az Eladó összhangban a rendelettel 14 napos elállási jogot garantál a vevő részére (a csomag kézhezvételétől számítva) amennyiben a termék csomagolása sértetlen. Megbontott, megkezdett kozmetikai termékek visszavételére az Eladó egészségügyi és higiéniai szempontok miatt nem kötelezhető (45/2014. kormányrendelet), a Vevő elállási joga ilyen esetekre nem vonatkozik. Az elállási jog gyakorlásához Vevőnek feltétel nélküli joga van, kivéve a termék eladóhoz való visszajuttatásának költségét, mely Vevőt terheli. A csomagot a saját költségére küldheti vissza a számla kíséretében. Kérjük, hogy a terméket ajánlottan adja fel, arra az esetre, ha terméke elveszik, károsodik, vagy megrongálódik. Vevőnek lehetősége van a terméket személyesen is elhozni hozzánk (2645 Nagyoroszi Bajcsy-Zsilinszky út 46.), természetesen ebben az esetben nem terheli semmilyen költség. A visszaküldés költsége minden más esetben a Vevőt terheli. A visszafizetés banki átutalással történik. Amennyiben a rendelést nem banki utalással fizette, a Vevő banki adatai szükségesek a visszatérítéshez.

Visszaküldés

A termékek visszaküldése kizárólag postai vagy más futár szolgáltatói úton lehetséges. A visszaküldés költsége a Vevőt terheli, kivéve ha a kiküldött termék nem egyezik meg a megrendelt termékkel. Amennyiben a kézhez vett termék nem egyezik meg a megrendelt, illetve a honlapon feltüntetett termékkel, a visszaküldés költsége visszatérítésre kerül a Vevőnek. Ebben az esetben Eladó garantálja a rendelésnek megfelelő termék kiküldését, és átvállalja a szállítási költséget.

A termék visszaküldéséhez és az ár visszatérítéséhez vegye fel velünk a kapcsolatot:

írásban a borgulyagizella@gmail.come-mail címen

telefonon a +36704576004

Hibás teljesítés

Amennyiben a vevő nem azt a terméket kapta meg, amit megrendelt, vagy bizonyítottan hibás a termék, úgy kérjük, ezt telefonon vagy e-mailben haladéktalanul jelezze ügyfélszolgálatunk számára. A hibás árut minden esetben díjmentesen kicseréljük. Hibás teljesítés esetén a vevő elállhat a vásárlástól vagy kérheti a hibás termék cseréjét. A hibás termék cseréje estén a termék visszaszállítását – a vevővel való egyeztetés után – Borgulya Gizella e.v. szervezi, illetve ő állja az azzal kapcsolatos minden díjköltséget.

Amennyiben elérhető a termék, a kicserélt árut a hibás tétel visszaérkezését követő 3 munkanapon belül feladjuk. Amennyiben nincs raktáron a termék, úgy a vevő határozhat arról, hogy fenntartja-e a megrendelését. Amennyiben a vevő eláll a vásárlástól, a visszaküldött termék árát visszautaljuk részére, amennyiben egyéb terméket nem szerepelt a kosarában, akkor a szállítási díjat is visszautaljuk részére. A raktárkészlet alakulása az aznapi rendelések feldolgozása után történik. Vannak termékek, melyek nem utórendelhetőek, nem pótolhatóak.

Hibás termék esetében a megvásárolt terméket csak abban az esetben cseréljük ki, ha azok bizonyítottan hibásak.

Jótállás, szavatosság

Kínálatunkban kizárólag megbízható gyártó termékei szerepelnek. A termékeket a feladást megelőzően ismételten ellenőrizzük, hogy a megrendelőhöz kifogástalan, hibátlan állapotú áru kerüljön. A legnagyobb gondosság mellet is előfordulhat azonban, hogy a vevő valamilyen okból elégedetlen a termékkel Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Polgári Törvénykönyvben (továbbiakban: Ptk.) a 151/2003. és 19/2014. (IV. 29.) NGM rendeletben foglaltak az irányadók. A kozmetikai és higiénés termékekre vonatkozóan a Ptk. és a 151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet törvényi előírásai az iránymutatóak. A kozmetikai, higiénés termékek szavatossága, felhasználhatósága egyedileg és a gyártás idejétől függően is változó. Ezen adatok a dobozon, a terméken, a magyar nyelvű leírásban vagy a csomagoláson vannak feltüntetve.

A termékek forgalmazása mindenben megfelel a hatályos magyar jogi előírásoknak. Az általunk eladott termékekre biztosítjuk a vásárláskor hatályban lévő jogszabályokban előírt szavatosságot. A nem tartós fogyasztási cikkek szavatossága fél év. A vevő köteles az átvett terméket a lehető leghamarabb megvizsgálni és a felmerülő hiányt, hibát haladéktalanul, de legkésőbb az áru átvételét követő 3 napon belül az Eladónak bejelenteni.

Egy termék akkor minősül hibásnak,

ha a vásárlás időpontjában nem felel meg a jogszabályban előírt tulajdonságoknak

ha nem rendelkezik az azonos fajtájú termékre jellemző minőséggel

ha alkalmatlan ugyanazokra a célokra, melyre azonos fajtájú terméket rendszerint használnak

ha nem rendelkezik a termék leírásában, illetve mintában szereplő tulajdonságokkal

ha nem lehet arra a célra használni, amit a vevő elképzelt, és amivel a forgalmazó is egyetértett

Felelősségünk megszűnik a termék nem rendeltetésszerű használata (pl. túlterhelés, hanyag tárolás), átalakítása, erőszakos nyitása, gondatlan kezelése esetén. Nem garanciális meghibásodásnak minősül továbbá, ha a terméket külső hő-, vegyi , vagy túlzott fizikai hatás érte. A szavatosság nem terjed ki a természetes elhasználódásra, valamint a vásárlás után keletkezett sérülésekre (törés kár pl. utazás során repülőn, buszon stb.). Ilyen esetekben javasoljuk, hogy kérjen kárfelvételi jegyzőkönyvet az illetékes társaságnál. Továbbá az eladó fenntartja magának azt a jogot, hogy kizárólag előzetes fizetés esetén szolgálja ki, vagy egyáltalán ne szolgálja ki azokat a vásárlókat, akik rendszeresen nem tartják be jelen szerződésben foglalt feltételek vagy más módon kárt okoznak az eladónak.

Jogi hézagok és kiegészítések

Amennyiben az Általános Szerződési Feltételek valamely pontja jogilag hatástalan vagy hiányos lenne, a szerződés további pontjai érvényben maradnak. A hatástalan vagy hiányos részek helyett az Ptk. ide vonatkozó pontjai érvényesek.