Ma is, mint minden reggel sétálni indulunk. Az erdő csendes és megnyugtató. Zsömi minduntalan pockot keres, órákon át képes ásni érte itt-ott.

osztrák csészegomba
júdásfüle

Miközben én szüretelem az élénk színében pompázó osztrák csészegombát néhány júdásfüle gomba is az utamba akad. Egyszer csak ni-ni, találok néhány téli fülőkét is.

téli fülőke

Ez egy igazán érdekes gomba. A tönkje sötét és bársonyos, lemezei hófehérek, kalapja szép barna és egy kicsit nyálkás, de szerencsére ezt főzés közben elveszíti. Már össze is állt a mai menü.

Miközben ezt tervezgetem Zsömi nagyon büszkén jön oda egy pocokkal, megmutatta a zsákmányát, majd két pillanat alatt el is fogyasztotta. Ő megebédelt, no de én velem mi lesz?

A téli fülőkét és a júdásfülét egy finom levesbe teszem, amibe kerül még csirke zúza és máj, no és még néhány zöldség is. A gombának köszönhetően nem is kell más fűszer csak só és bors 🙂

Mi legyen a csészegombával? Egy fej vöröshagymával összedinsztelem és meghintem egy kis sóval. Mindeközben sül a rántott csirkeszárny és fő a rizs.

Igazán remek két fogásos ebéd készül erdei hozzávalókkal, aminek az illata varázslatos, kár, hogy a képek ezt nem adják vissza 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük