Kucsmagomba háziasan

A pirított hagymán megpárolom a gombát és teszek hozzá a nyáron eltett paradicsomból. Hintek rá egy kis pirospaprikát, sót és borsot és kis lángon hagyom, hogy összeérjen. A tyúkok által adott tojásból szélesmetéltet készítek. Tejföllel tálalom.

Read more

Gluténmentes tejpite szedermaglisztből

Négy tojást habosra keverek majd hozzáadok 5 dkg cukrot. Óvatosan összekeverem. Fél liter tejjel felöntöm. A szeder ivólé készítéséből maradt magot korábban kiszárítottam majd ledaráltam. Ebből a lisztből teszek hozzá 10 dkg-t és jól elkeverem. Kikent, kilisztezett formába reszem és 180 fokon 30 percig sütöm.

Read more

Lándzsás útifű szirup

Kedvelt köhögés csillapítónkat egyszerűen elkészíthetjük mi magunk is. A szedett leveleket apróra vágom. Az üveg aljára 1 cm cukorréteget kanalazok, majd 1 cm levelet. Addig folytatom amíg az üveg engedi és cukor réteggel zárom. Kiteszem egy napos helyre amíg szirupos nem lesz. Ez pár hétig eltart.

Read more

Gombapaprikás nagysprórás csiperkéből

Három közepes hagymát üvegesre pirítok, majd négy kisebb gombát hozzáadok. Fűszerezem paprikával és sóval. Amikor a gomba összeesett hozzáadom a tejfölt, végül két evőkanálnyi medvehagymát. Bulgurral tálalom.

Read more

Őzlábgomba töpörtyű

Mit lehet kezdeni a mostanában előbukkanó rengeteg őzlábgombával? Kockázzuk fel, bő zsírban vagy olajban süssük ki, hintsük meg egy kis sóval és együk meg ?!

Read more

Almalekvár főzés

Az almát meghámozom és kicsumázom, majd az üstben megfőzöm és üvegekbe töltöm. Nekünk a piskótatekercs a kedvenc amibe beletöltöm.

Read more

Tuskógomba konzerv

A csoportos tuskógombának a kalapja ehető. Levágtam a tönkről és sós vízben főzöm fél órán át, majd üvegekbe töltöm. Fejre állítom 5-10 percre, majd 2-3 napig pihen a száraz dunsztban. Felbontás után átöblítve jó lesz levesbe, pörköltbe vagy akár pizzára 🙂

Read more