Üdvözlet itt nálam! Borgulya Gizella vagyok, mióta élek, járom az erdőt, mezőt.

Üdvözlet itt nálam! Borgulya Gizella vagyok, mióta élek, járom az erdőt, mezőt. Kincseket keresek föld alatt és föld fölött. Számos barlangot bejártam, de amit igazán kedvelek az az ebéd összegyűjtése a természet lágy öléről. Ebben a témában igen sokat tanultam is, mígnem gyógy- és fűszernövény termesztő és gomba szakellenőr is lettem. Ezt az oldalt azért…

Read more

Gombakrém leves

Egy fej hagymát megpirítok, hozzáadok 2 felkockázott krumplit, felöntöm 1l vízzel és adok hozzá 2 evőkanálnyi gombaport. Amint a krumpli megfőtt, ízlés szerint lehet sózni. A végén botmixerrel krémesítem. Jó étvágyat!

Read more

Gombapaprikás nagysprórás csiperkéből

Három közepes hagymát üvegesre pirítok, majd négy kisebb gombát hozzáadok. Fűszerezem paprikával és sóval. Amikor a gomba összeesett hozzáadom a tejfölt, végül két evőkanálnyi medvehagymát. Bulgurral tálalom.

Read more

Őzlábgomba töpörtyű

Mit lehet kezdeni a mostanában előbukkanó rengeteg őzlábgombával? Kockázzuk fel, bő zsírban vagy olajban süssük ki, hintsük meg egy kis sóval és együk meg 🙂!

Read more

Almalekvár főzés

Az almát meghámozom és kicsumázom, majd az üstben megfőzöm és üvegekbe töltöm. Nekünk a piskótatekercs a kedvenc amibe beletöltöm.

Read more

Tuskógomba konzerv

A csoportos tuskógombának a kalapja ehető. Levágtam a tönkről és sós vízben főzöm fél órán át, majd üvegekbe töltöm. Fejre állítom 5-10 percre, majd 2-3 napig pihen a száraz dunsztban. Felbontás után átöblítve jó lesz levesbe, pörköltbe vagy akár pizzára 🙂

Read more

Gombaporos krumpli

Két nagy krumplit felszeletelek. A kivajazott őzgerinc formába teszek egy sort. Megszórom gombaporral és sóval. Ezt addig folytatom, amíg a forma engedi. Felöntöm házi tejjel és 170 fokon addig sütöm, amíg a krumpli megpuhul. Végül megszórom sajttal és újabb 10 percig sütöm. Fogyasztható köretként vagy önálló ételként is.

Read more